Slovenija
11 ogledov

CM Celje v stečaj

CM Celje Gregor Katič
Celjsko okrožno sodišče je danes sprejelo sklep o začetku stečaja družbe Ceste mostovi (CM) Celje, ki je bila od avgusta v prisilni poravnavi.

Za stečajno upraviteljico je imenovalo dosedanjo prisilno upraviteljico Mileno Sisinger, je razvidno iz objave na spletnih straneh Agencije RS za javnopravne evidence in storitve.

Upniki družbe CM Celje, ki zaposluje približno 300 delavcev, lahko svoje terjatve ter ločitvene in izločitvene pravice prijavijo do 23. januarja. Terjatve, ki so bile prijavljene v postopku prisilne poravnave, veljajo za prijavljene v stečajnem postopku.

Dolžni delavcem

CM Celje delavcem še vedno dolguje julijsko in septembrsko plačo, prispevki na izplačane plače za april, maj in junij so neporavnani. Zato je davčna uprava blokirala račune podjetja. Tudi banke podjetja niso bile pripravljene dodatno financirati oziroma dokapitalizirati.

Finančni podatki o poslovanju CM Celje kažejo, da je izguba konec julija znašala 5,5 milijona evrov, po načrtu finančnega prestrukturiranja pa naj bi konec leta znašala 6,2 milijona evrov.

Komentarjev 1
  • dragec 13:53 23.oktober 2012.

    Ubogi delavci v CM Celje. Vsem vodilnim pobrato ves, premoženje prodati in dati delavcem.