Slovenija
1 ogledov

"Cobiss ni bil nikoli ogrožen"

Navedbe direktorja Izuma je zanikal sekretar na ministrstvu za visoko šolstvo, z Žurnal24 main
Vlada je danes oblikovala nov upravni odbor instituta informacijskih znanosti Izum.

"Žal mi je, da je direktor Izuma govoril na ta način. Ne bi komentiral. Zakaj je bilo treba s tem obremenjevati uporabnike Cobissa, mi ni jasno,"  pravi sekretar na ministrstvu za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo József Gyorkös.

Direktor instituta Tomaž Seljak je ministrstvo namreč javno obtožil, da je "nesposobno", da vladi pravočasno posreduje predlog za imenovanje novih članov upravnega odbora. Zato je bilo po njegovih besedah "onemogočeno sprejetje letnega programa dela in finančnega načrta za institut".

"Res je, da je prišlo do določene zamude, vendar pa bi denar lahko pridobili s pogodbo o začasnem financiranju," njegove navedbe zavrača Gyorkös.

"Do zamude je prišlo, ker sta bili dve vlogi neprimerni, morda pa smo tudi res pričeli s postopkom nekoliko počasneje," je še povedal po seji vlade. Dodal je, da uporabniki spletnih baz v nobenem primeru ne bi čutili posledic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.