Slovenija
72 ogledov

"Čoln" bo treba porušiti

Plavajoči bife Mitja Oštrbenk
Plavajoči bife. Upravno sodišče je odločilo, da ga bo treba odstraniti. Pritožba zoper sodbo ni mogoča.

Podjetnik Mitja Oštrbenk je zaradi postavitve plavajočega bifeja v športnorekreacijskem centru (ŠRC) Grič dobil deset tisoč evrov globe, poleg tega pa bo moral objekt odstraniti. Upravno sodišče, na katero se je pritožil, je namreč pritrdilo nekdanjemu gradbenemu inšpektorju Matjažu Golobu, ki je trdil, da je Oštrbenk objekt postavil brez gradbenega dovoljenja. “To pomeni propad mojega podjetja,” je ogorčen Oštrbenk, direktor podjetja Svibor, ki pa mu zaradi črne gradnje grozi še 140 tisoč evrov kazni.

Neenakopravna obravnava

“Jakličevo vilo z bazenom bodo vzeli v vnovično presojo, za moj bife pa so se odločili, da je postavljen na črno,” je nad neenakopravnim obravnavanjem pred zakonom razočaran Oštrbenk, ki je v preurejeni počitniški prikolici uredil priročni bife za goste svojega ŠRC. Ker je travnik na poplavnem območju, je premični gostinski obrat večkrat poplavilo, zato se je odločil, da naredi plavajočega, ki mu narasle vode ne bodo mogle do živega.

Bureau Veritas, od države pooblaščena družba, je zaradi vpisa v register Oštrbenku izdala potrdilo o ustreznosti čolna in plovilo opredelila kot plavajočo napravo s stalnim privezom. Tudi sodni izvedenec Miran Tomšič je potrdil, da gre za plovni kiosk, ki ni temeljen.

Komentarjev 4
  • macica12 18:43 16.julij 2012.

    Ne, _MP_, ne gre za rušenje tudi za čoln ne gre, problem je v novinarki NČC, ki zelo rada arogantno piše o vsem in vsakomur, ki je na "drugi" strani...Edino pravilno, saj se omenjeni ima za "velikega podjetnika", ki ...prikaži več plovilo uporablja kot gostinski objekt in ne kot čoln, o katerem novinarka piše.Državljan, mislim, da ni potrebno ugibati, katero stranko voli omenjeni...

  • literca 22:51 15.julij 2012.

    Verjetno dober odvetnik reši zadevo....kak Čeferin..namreč več stvario je spornih. Prva je ta da ni temeljen, torej ne gre za stavbo ampak plovilo....zanimivo bi s tem bilo oditi na EU sodišče in poiskati pravno mnenje na fakulteti....zares čudna zadeva tale ...prikaži več naša država....Jakliču po mojem ne upajo več niti blizu in tako dolgo bo z odvetniki muto da bo zmagal in legaliziral...on je pameten in izkorišča luknje v zakonu ki mu jih ta omogoča..samo prebrat si je treba pravila in zakone natančno, nato pa jih verjetno niti 10 pravnik ne zna intrepetirati popolnoma enako..to je bistvo Jakličevega problema. Tip je pameten bolj ko si mislimo.

  • _MP_ 19:45 15.julij 2012.

    A čoln se ruši?Mogoče kdo ve kje v zakonu je člen, ki predvideva rušitev neprimerno privezanih čolnov?