Slovenija
24 ogledov

Čolnarna v nove roke

Pri izbiri najemnika lokala in vrta bo odločal tudi program. (Foto: Anže Petkovš Žurnal24 main
Tivoli. Z najemnikom lokala v parku je občina prekinila pogodbo.

Predvidoma februarja bo gostinski prostor Čolnarna z vrtom začel uporabljati nov najemnik. Z dosedanjim, podjetjem Fortuna & Fortuna, je namreč Mestna občina Ljubljana (MOL) prekinila pogodbo. Kot pravijo, se je to zgodilo sporazumno, lokal v parku Tivoli pa bo podjetje predalo še ta mesec.

Najemnina štiri tisoč evrov
MOL išče novega najemnika od sredine meseca, ponudbe pa bodo zbirali do 7. januarja. Izhodiščna višina najemnine za najem prostora in vrta znaša nekaj več kot štiri tisoč evrov.

Poleg višine ponujene najemnine bo pri izboru ponudnika odločal program. Ta mora biti poleg gostinske ponudbe z vidika kulture na visoki ravni, prepoznaven in privlačen, pravijo na MOL. Novi najemnik bo moral preurediti streho vrta po priporočilih Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije, lokal pa bo moral biti dostopen tudi za invalide na vozičkih in otroške vozičke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.