Slovenija
14 ogledov

Cone bodo ostale

Posamezne Velenjčane moti, da so nekatere cone v mestu plačljive le določen čas, Žurnal24 main
Parkiranje. Nekateri se s plačevanjem še kar ne strinjajo. Župan: Ne bomo zaslužili, smo pa uredili.

“Na Mestni občini Velenje (MOV) trdijo, da smo imeli več sestankov na temo uvajanja modrih con na območju Kardeljeve ploščadi in Stantetove ulice. Z vsemi občani je bil sestanek organiziran le enkrat, preostali so bili le z upravniki in drugimi predstavniki blokov. Še vedno trdimo, da so pokriti parkirni prostori lastniški, kar lahko dokažemo tudi z dokumenti,” pravi eden od stanovalcev Kardeljeve ploščadi.

Podpisali, da niso brez
Sam ima o tem originalno potrdilo iz leta 1986, ki ga je izdala Delovna skupnost skupnih služb Gospodarskih dejavnosti Občine Velenje. Kot navaja, drži, da so nekateri podpisali peticijo proti uvedbi modrih con, hkrati pa pogodbe o najemu pokritih parkirnih prostorov in/ali pridobitvi abonmajev. “V to smo bili prisiljeni, saj bi sicer ostali brez pokritega parkirnega prostora v lastni zgradbi in/ali zunanjega parkirišča, ki nam pripada kot funkcionalno zemljišče,” zatrjuje bralec.

Prostore zagotovili vsem
“Veliko vprašanje je, koliko stanovalcev se z uvedbo modrih con še kar ne strinja, a ugotavljamo, da je večina ureditev sprejela in da so tako zunanji kot pokriti garažni prostori zapolnjeni,” na to odgovarja Bojan Kontič, župan MOV. “Naš namen ni zaslužek, temveč ureditev parkirnega sistema. Tam so parkirali tudi tisti, ki tja niso spadali, stanovalci pa zato niso imeli dovolj prostih mest. Zato smo modro cono uvedli za vseh 24 ur in za vse dni v tednu,” pravi Kontič.
Dodaja, da se mu zdijo cene smešno nizke. “Tistim, ki še vedno trdijo, da je lastništvo sporno, pa predlagam, naj poskusijo nepremičnino vpisati v zemljiško knjigo. Če jim to uspe, je njihova,” konča Kontič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.