Slovenija
28 ogledov

Čopiči tokrat ostajali

Za čopiče so prijeli minister Roko Žarnić, poslanca Breda Pečan in Franko Juri t Žurnal24 main
Lipiška ograja. Prvi kilometer barval tudi minister Žarnić.

Lipica. “Danes lepšamo Slovenijo, naslednji teden jo bomo pospravljali. Dobro bi bilo, če bi imeli čim več takšnih akcij,” je povedal okoljski minister Roko Žarnić, ki se je kot edini predstavnik vlade odzval vabilu na akcijo barvanja lipiških ograj ob 430-letnici kobilarne. “Preostali so najbrž mislili, da dežuje,” je opravičeval svoje kolege.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Zbrali smo se tisti, ki mislimo, da je treba za Lipico nekaj narediti,” je dejal Igor Trebec, predsednik sveta zavoda. Tomi Rumpf, direktor kobilarne in pobudnik akcije, je bil z odzivom, čeprav zaradi slabega vremena bolj skromnim, zadovoljen. Želi si, da bi se z barvanjem Slovenci bolj navezali na Lipico. “Prišla sem, ker mi za to edinstveno kulturno dediščino ni vseeno,” nam je povedala ena od udeleženk. “Akcija je družbeno koristna, zabavna, pa še rekreativna,” pa je dejala druga.

Dobrih sto udeležencev je pobarvalo prvega od skupno desetih kilometrov lipiške ograje, enega od glavnih simbolov Lipice. Damjan Grmek, dolgoletni uslužbenec kobilarne, je povedal, da je stara tri desetletja, pred nekaj leti obnovljen del pa je bil tokrat prvič pobarvan v belo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.