Slovenija
3883 ogledov

Covid-19 spet na pohodu, več bolnišnic omejilo obiske

UKC Maribor Facebook
Zaradi porasta virusnih okužb dihal, predvsem primerov covida-19 ter gripe, bolnišnice omejujejo obiske.

Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor zaradi porasta virusnih okužb dihal, predvsem covida-19, z nekaterimi izjemami do preklica prepoveduje obiske. 

Izjeme v izjemnih primerih

Obiski so možni v porodnišnici, vendar so omejeni zgolj na eno zdravo odraslo osebo dnevno. Na ostalih oddelkih v UKC Maribor se obiski dovolijo v predvidenem času za obisk izjemoma in maksimalno eni zdravi osebi dnevno le v primeru hospitaliziranega mladoletnika, hospitalizacije odraslih nad sedem dni,
obiska kritično bolnih in paliativnih pacientov ne glede na trajanje hospitalizacije ter druge izjeme po presoji lečečega zdravnika.

Obiskovalci in spremljevalci ne smejo imeti znakov ali simptomov okužbe dihal. Za obiskovalce in spremljevalce je zelo priporočljivo nošenje pravilno nameščenih zaščitnih mask. Vsaj pred vstopom v bolniško sobo in pred izstopom iz bolniške sobe se priporoča razkuževanje rok, so še sporočili iz UKC Maribor.

Prav tako so zaradi porasta okužb s Covid-19 prepovedani obiski na Oddelku za pljučne bolezni. Izjeme so možne le v izjemnih primerih, v dogovoru s sobnim zdravnikom (obisk za kratek čas).

Omejitev obiskov tudi v Slovenj Gradcu in na psihiatriji

Splošna bolnišnica Slovenj Gradec zaradi poslabšanih epidemioloških razmer ob izrazito povečanem številu bolnikov, pozitivnih na covid, do preklica omejuje obiske na oddelku za interno medicino in oddelku za splošno in abdominalno kirurgijo.

Zaradi večjega števila okužb s virusom COVID so omejili obiske tudi v enoti za gerontopsihiatrijo v ljubljanski psihiatrični kliniki. Bolnika lahko obišče le ena oseba za 15 minut dnevno z obvezno masko.

Komentarjev 9
  • Pierre 17:27 04.december 2023.

    JA ubogajmo Kacota, Bejovićko in Šlogarco¨¨

  • bobubob 17:15 04.december 2023.

    Ne kovid, neumnost oz. bolje - norost je spet na pohodu. Ker smo volilci tako želeli. Tako včeraj, tako tudi danes. Bomo jutri spet šli na led? Ali pa bodo tisti naivni že pocepljeni, da niti na led ne bodo ...prikaži več več mogli? Je mar to rešitev in obenem tudi konec lovljenja lastnega repa? Samo še pravoverni oz. 'odgovorni' (bolje - skorumpirani in fahidiotski) medicinci naj se končno zares pocepijo, da bo enkrat že mir.

  • Ender3 15:52 04.december 2023.

    Kaj za hudiča, a cepljenje nima učinka ? Nasprotno mnogi umirajo zaradi njihovega učinka. Sedaj bodo statistiko umrlih zopet pripisovali covid19 okužbam in obtoževali vlado, da ne poskrbi za državljane.