Slovenija
27 ogledov

CPL še vedno brez plač

CPL je leta 2006 z MOL sklenilo 20-letno koncesijo za zimsko in letno vzdrževanj Žurnal24 main
Cestno podjetje Ljubljana (CPL) je pretekli petek obljubilo, da bo vse zaostale obveznosti do delavcev poravnalo do ponedeljka. Danes je torek, delavci pa so še vedno brez obljubljenih plač.

Kot je v petek dejal direktor CPL Stanko Petrič, naj bi družba Patera vložila napovedanih 15 milijonov evrov, kar pa bi zadostovalo za poplačilo delavcev in dobaviteljev, da družba ne bi šla v stečaj.

"CPL nikakor ne bo šel v stečaj. Rešitev je tukaj," je pred nekaj dnevi zatrdil Petrič. Prepričan je, da s poplačilom obveznosti ne bo razlogov, da bi sodišče začelo stečaj.

Obveznosti do delavcev - izplačilo zadnjih treh plač in regresa za lani ter tudi izplačilo odpravnin - po Petričevih besedah skupaj znašajo okoli 2,5 milijona evrov, obveznosti do dobaviteljev, ki jih morajo poravnati takoj, pa okoli devet milijonov evrov.

Zaradi neporavnanih obveznosti je decembra in januarja pet upnikov (SGP Zasavlje Trbovlje, SKB banka, Banka Celje, SCAC Italpali in Probanka) vložilo predlog za stečaj podjetja, sodišče pa je narok za obravnavo predlogov razpisalo za 12. februar.

Predlog za stečaj tudi delavci

Predlog za stečaj pa so danes vložili tudi delavci, vodja sindikata v CPL Janko Skvarča pa je dejal, da kot predsednik sindikata ni podpisal predloga za stečajni postopek. Generalni sekretar Konfederacije sindikatov Pergam Slovenije Jakob Počivavšek je za STA pojasnil, da je omenjeni predlog za stečaj danes vložila skupina štirih delavcev.

Predstavniki Pergama so delavcem pomagali pri pripravi vse potrebne dokumentacije za stečajni predlog in odšli z njimi na sodišče, kjer so predlog vložili, vendar pa Pergam nima pooblastil, da bi v njihovem imenu vložil predlog, je poudaril Počivavšek. Omenjena skupina delavcev je predlog vložila, ker jim CPL še ni izplačal treh plač in regresa za leto 2012.

Komentarjev 1
  • franke 14:32 29.januar 2013.

    PETRIČ KAM SI DAL 36 MIL€?