Slovenija
39 ogledov

CPL vendarle v stečaj

CPL je za 7,4 milijona evrov kupilo zemljišče v trgovskem središču na Rudniku.To Žurnal24 main
Sodišče je odločitev sprejelo na podlagi zahtev SKB banke, Banke Celje, SCAC Italpalija in Probanke.

Okrožno sodišče v Ljubljani je začelo stečajni postopek nad družbo Cestno podjetje Ljubljana (CPL). O zahtevah upnikov za stečaj je znova odločalo po tem, ko je višje sodišče aprila razveljavilo februarja izdan sklep o začetku postopka.

Kot je razvidno iz sklepa o začetku postopka, ki je objavljen na spletnih straneh Ajpesa, je stečajni upravitelj Veljko Jan, ki je vodil že februarja začeti postopek.

Upnikom terjatev ni treba znova prijavljati.

O legitimaciji štirih delavcev niso odločali

Sodišče je odločitev sprejelo na podlagi zahtev za stečaj, ki so jih vložili upniki SKB banka, Banka Celje, SCAC Italpali in Probanka, za katere je ugotovilo, da je podana aktivna legitimacija. Ali imajo to legitimacijo tudi štirje delavci, ki so bili poplačani februarja na dan naroka, sodišče ni odločalo.
 

CPL po navedbah sodišča ni uspelo izpodbiti obstoja dejstva, da več kot dva meseca zamuja s plačilom obveznosti v znesku, ki presega 20 odstotkov zneska njegovih obveznosti.

Komentarjev 1
  • drmr1980 20:22 03.junij 2013.

    Še en evidenten primer SKORUMPIRANEGA SODSTVA !!!Sodnikom je NUJNO potrebno odvzeti trajni mandat ter uvesti osebno odgovornost v javno upravo !