Slovenija
250 ogledov

Črna gradnja: inšpektorica pomaga bratu?

Črna gradnja Gregor Katič
Poslovni prostori Zidarstva in gradbeništva Jerinc v vodiških Lokarjih naj bi bili po trditvah anonimnega pisma brez gradbenega dovoljenja. Težava naj bi bila v tem, da je lastnik omenjenega poslopja Janez Jerinc brat glavne inšpektorice za okolje in prostor Aleksandre Velkovrh.

Zato so se v javnosti pojavila ugibanja o tem, ali mu je sestra kakorkoli pomagala z odlaganjem rušitve. Omenjenih očitkov iz anonimke, ki so jo objavili v Dnevniku, brat inšpektorice ni želel komentirati, je pa potrdil sorodstveno povezavo.

Črno gradnjo pa je potrdila njegova sestra. "Inšpektor je poslopje mojega brata obiskal leta 2009 in zaradi pomanjkanja dokumentacije ustavil gradnjo. Postopek tako teče enako kot pri vseh ostalih črnograditeljih. Kot veste, pa pri nas mlini meljejo počasi. Če bo izdana odločba o rušitvi, bo pač moral porušiti," je povedala Velkovrhova.

"Odločno zanikam, da bi bratu v tej zadevi na kakršenkoli način pomagala," je povedala za Dnevnik. Opozorila je tudi na to, da približno ve, kdo stoji za tem. "Sem tudi svetnica na vodiški občini. Zaradi svojega dela na inšpektoratu nekatere zakone poznam veliko bolje, kot bi si marsikdo želel. Zato me želijo spraviti ven iz občinskega sveta."

Na vse skupaj pa se je odzval tudi vodiški župan Aco Šuštar in razložil, da so poleg omenjenega poslovnega prostora v industrijski coni v Lokarjah sicer še štiri podobne črne gradnje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.