Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

10-letnik do smrti potolkel 90-letnico

nasilje v šoli, tepež Boštjan Tacol
Dečka naj bi močno razjezilo njeno kričanje. Pograbil je njeno palico in udarjal po ženski, kolikor močno je lahko.

10-letniku iz Pennsylvanie v Združenih državah Amerike (ZDA) grozi, da ga bo doletela zaporna kazen, potem ko naj bi konec minulega tedna do smrti s pohodno palico potolkel 90-letno žensko, poroča agencija Associated press.

Deček naj bi se s tem napadom ji maščeval, ker naj bi pred napadom kričala nanj.

Najprej je še kazala znake življenja

Žrtev naj bi deček brutalno napadel med obiskom v hiši njegovega starega očeta, ki je za žensko skrbel. Vstopil naj bi v prostor, kjer je ženska spala, vzel njeno palico, s katero si je pomagala pri hoji in večkrat udarjal po njenem telesu, medtem ko je ona nemočno ležala na postelji. Takoj zatem naj bi starega očeta celo opozoril, da ženska krvavi oziroma, da ji iz ust teče kri in zanikal, da bi jo prav on poškodoval. Ženska naj bi sprva celo še kazala znake življenja.

Dečka je policija prijela v torek in ga kazensko ovadila zaradi uboja, pri čemer niso upoštevali nobenih olajševalnih okoliščin. Zanj predlagajo enako kazen kot lahko doleti polnoletne storilci kaznivih dejanj. Dečkov odvetnik si vseeno prizadeva, da bi dečka izpustili vsaj v hišni pripor, saj bi doma nanj pazil otrokov oče. Dečka pa zaenkrat ne nameravajo izpustiti niti v zameno za varščino, ki jo starši ponujajo. Tožilstvo pa sodišču že predlaga naj mu sodijo kot odrasli oseebi oziroma polnoletnemu storilcu kaznivega dejanja.

Odvetnik pa bo poskušal omiliti dečkovo krivdo oziroma dokazati, da deček trpi za hudimi duševnimi težavami, zaradi česar naj bi bil med napadom neprišteven oziroma se naj ne bi mogel zavedati posledic napad.

Komentarjev 4
  • maresem 10:19 15.oktober 2014.

    Na električni stol... ni za drugam.

  • kapibara 09:18 15.oktober 2014.

    Pred leti je na Ježici tudi vnuk babico s lojtro potolku in razsekal..

  • erikkk 06:42 15.oktober 2014.

    Obsodit kot odraslega ... !