Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

11-letnik z urinom uničil kopico MacBookov

MacBook Air Žurnal24 main
Učenec osnovne šole v mestu Mechanicsburg v ameriški zvezni državi Pensilvanija je uriniral na 30 šolskih prenosnih Applovih računalnikov MacBook. Šoli je s tem povzročil za 27 tisoč evrov škode.

Kaj je 11-letnega učenca privedlo do tega, da je odprl zadrgo in z urinom uničil računalnike, ni znano. Tamkajšnja policija je sporočila, da so najstnika ovadili zaradi vandalizma in ta se bo po vsej verjetnosti moral zagovarjati pred sodnikom.

Šola pa je ob 27 tisoč evrov, kolikor so odšteli za računalnike, saj prenosnikov ne bodo mogli odpeljati k Applu na popravilo, poroča ameriški spletni portal MSNBC.

Eden izmed ustvarjalcev spletne strani Cult of Mac John Brownlee je razložil, da je politika Appla takšna, da v takih primerih ne popravlja računalnikov, saj bi lahko to predstavljajo grožnjo za zdravje njihovih uslužbencev. Govora je o tako imenovanem biološkem hazardu.

Ob popravilo bi tako bili tudi, če bi na primer pes pomotoma uriniral po računalniku ali pa bi se zgodila kakšna nesreča, za katero bi bila kriva prižgana cigareta.

Komentarjev 2