Slovenija > Črna kronika
25 ogledov

13-letnik med počitnicami izdeloval bombo

ameriška policija Shutterstock
Medtem ko so se sošolci 13-letnega dečka med poletnimi počitnicami igrali v naravi ali pa doma posedali pred računalnikom ali televizijo, je deček proste dneve izkoristil za izdelovanje bombe.

Učiteljica na osnovni šoli v ameriškem mestu Smyrna je na tretji šolski dan po počitnicah učence vprašala, kako so preživeli poletne počitnice. Deček ji je odvrnil, da je doma izdeloval eksplozivno telo. Učiteljica je posumila, da govori resnico, zato je poklicala policijo, ki je med hišno preiskavo res našla doma izdelano bombo.

Policija je na pomoč poklicala bombne tehnike, ki so napravo previdno odstranili in jo dezaktivirali. "Bili smo zelo previdni, da se ne bi kaj zgodilo," je za časnik The Tennessean dejala tiskovna predstavnica tamkajšnje policije Lisa Marchesoni. "Presenečeni smo bili, da je 13-letnik izdelal bombo in o tem odprto govoril. Njegova mati, ki je sicer sodelovala pri preiskavi, tega ni vedela."

Dečkov dedek je za časnik dejal, da so ga preiskovalci spraševali o dveh kovinskih palicah, ki sta bili zlepljeni skupaj. Policija je dečka ovadila zaradi nezakonitega izdelovanja eksploziva in ga priprla, dokler ga ne zasliši preiskovalni sodnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.