Slovenija > Črna kronika
2 ogledov

13 priprtih tihotapcev z avtomobili

Tatvina Shutterstock Fotografija je simbolična.
V Bosni in Hercegovini akcija zoper tihotapce z avtomobili; v akciji sodeluje tudi slovenska policija, po naših informacijah gre za policiste s celjskega.

Ob šestih zjutraj so policisti in kriminalisti v več mestih v Bosni in Hercegovini sprožili novo akcijo, tokrat zoper tihotapce avtomobilov višjega cenovnega razreda. V preiskavah v Banja Luki, Zenici, Tuzli, Lukavci, Banoviću, Bijeljini in Derventi so že prijeli 13 ljudi.

Tožilstvo je zbralo dokaze, da delujejo kot povezana kriminalna skupina, ki poleg kraj dražjih avtomobilov zanje tudi ponareja dokumentacijo in poskrbi za nadalnjo prodajo. Kot piše Dnevni Avaz se poleg preprodaje avtomobilov ukvarjajo tudi s preprodajo orožja.

V akciji poleg bosansko-hercegovskih organov sodelujejo tudi policije iz Nemčije in Italije ter tudi Slovenije. Na Generalni policijski upravi so nam pojasnili, da v akciji sodelujejo policisti s celjskega območja. Podrobnosti z njihove strani še pričakujemo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.