Slovenija > Črna kronika
29 ogledov

15-letnika zlorabila 13-letnika

Fotografija je simbolična. (Foto: Saša Miljević/Pixsell) Žurnal24 main
Hrvaško pretresa kruta zloraba 13-letnega dečka v domu za otroke in mladostnike v Pulju. Starejša fanta sta ga mučila in spolno zlorabila, vzgojitelj ni opazil ničesar.

Trinajstletni deček je prišel na enotedensko opazovanje v dom za otroke in mladostnike. V domu namreč sprejemajo otroke z vedenjskimi težavami. V noči s srede na četrtek sta se nanj spravila 15-letnika, ki sta ga dušila z blazino, ga pretepala, prisilila, da je pil urin, in ga nato posilila ter mu na koncu na hrbet s črnilom napisala "cigo". Deček je namreč Rom. V času grozljivega dogajanja je bil v spalnici še en deček, ki pa se je moral pretvarjati, da spi, sicer bi se fanta lotila tudi njega.

Dom za vzgojo otrok in mladine, Pulj, zloraba otroka, Bla%C5%BEenka Butorac | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Vzgojitelj, ki bi moral vso noč hoditi po sobah na oglede, trdi, da je to počel, a da ni opazil ničesar, poroča Jutarnji list. Ravnateljica doma Blaženka Butorac ga je že poslala na čakanje, sprožila pa je tudi postopek za izredni odpust. Zaposleni in Butoraceva pravijo, da so nad dogodkom pretreseni: "Nič ni nakazovalo na to, da bi bila fanta sposobna narediti kaj tako brutalnega, saj do zdaj nista kazala znakov agresije. S temi otroki se je treba zelo ukvarjati, saj imajo vsi vedenjske težave, ker prihajajo iz razbitih, nasilnih družin."

Oba napadalca je vodstvo doma kazensko prijavilo policiji, 13-letni deček pa se je po pregledu v bolnišnici vrnil v dom za otroke v Istri, kjer živi z bratom in sestro. Otroci so ga pričakali z veliko razumevanja, so sporočili iz doma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.