Slovenija > Črna kronika
94 ogledov

150 kriminalistov in preiskovalcev pri preprodajalcih, v preiskavi tudi Dragan Tošić

medalje Anže Petkovšek
Od jutra je na območju več policijskih uprav potekaol 21 hišnih preiskav v povezavi s prepovedanimi drogami. Prijeli so deset ljudi, med njimi tudi Dragana Tošića, ki pa je že na prostosti.

"Preiskovalci  Nacionalnega preiskovalnega urada in ljubljanski kriminalisti danes zaključujejo dlje časa trajajoči kriminalistični preiskavi, ki so ju zaradi zahtevnosti, prepletenosti in obsežnosti vodili skupaj," je zjutraj potrdil Drago Menegalija s slovenske policije.

Iz v avstrijskega Gradca so medtem sporočili, da so skupaj z avstrijsko zvezno kriminalistično policijo in tujimi organi, tudi slovenskimi, uspeli razbiti mednarodno mrežo preprodajalcev drog, ki se je vila od Brazilije prek Zahodne Evrope do območja Balkana. Aretirali so okoli 30 oseb, od tega zadnjih nekaj še dopoldne v Sloveniji in na Hrvaškem.

V Sloveniji aretirali šest oseb

Preiskovalci NPU-ja so izvedli 14  hišnih preiskav v zasebnih in poslovnih prostorih, kjer so iskali dokaze o storitvi kaznivih dejanj. "Osumljenci so izvrševali kazniva dejanja, ki so povezana s preprodajo kokaina in heroina," je povedal Menegalija.

Ljubljanski kriminalisti so medtem izvedli sedem hišnih preiskav. "Odvzeli so prostost štirim  osumljencem zaradi suma storitve več kaznivih dejanj v povezavi s preprodajo prepovedanih  drog, orožja, ponarejanja denarja in hudodelskega združevanja," je potrdil Menegalija.

Skupno sodeluje 150 policistov in kriminalistov, priprli so deset ljudi, zasegli so osem tisoč evrov in 200 gramov kokaina. 

Tošić že na prostosti

Med priprtimi je bil tudi Dragan Tošić, ki naj bi bil vodja slovenske naveze. Tošića so popoldne že izpustili, preiskali pa so tudi njegovo hišo v Bizoviku.

Kot je znano, so Dragana Tošića v sojenju v zadevi Balkanski bojevnik zaradi proizvodnje in prometa z mamili ter hudodelskega združevanja v Italiji, na prvi stopnji oprostilo. Po pritožbi tožilstva je bila oprostilna sodba razveljavljena, sojenje se bo ponovilo, prva obravnava pa še ni razpisana.

Komentarjev 9
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 01:42 03.julij 2015.

    Zapret za eno leto v samico potem pa po prestani kazni dosmrtno prepovedat vstop v državo.

  • Ivo 22:18 02.julij 2015.

    Sem tudi sam opazil, ampak sklepam, da je to zato, da pridržani v odmevnih akcijah vsaj kaj odsedijo do konca počitnic, ko jih po navadi izpustijo.

  • Milan Novak 19:06 02.julij 2015.

    Se motiš njegov stric je tvoj Zoki od Zokija stric pa je tvoj Kučan !!!