Slovenija > Črna kronika
1124 ogledov

16-krat je že bil obsojen, zdaj so ga spet dobili

lisice pripor aretacija Simbolična fotografija
Policisti policijske postaje v Krškem so bili prejšnji teden obveščeni o vlomu v Krškem, kjer je neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Ukradel je prenosni računalnik, ročne ure, zlat nakit in povzročil za okoli 2500 evrov škode.

Sevniški policisti so istega dne v popoldanskih urah v Stržišču ustavili osebni avtomobil, v katerem je bil kot potnik 49-letni osumljenec, ki je imel pri sebi ukradene predmete. Te so zasegli in vrnili oškodovancu, 61-letnemu vozniku in 49-letnemu osumljencu z območja Sevnice so odvzeli prostost in ju pridržali.

Kasneje so ugotovili, da je 49-letnik osumljen še najmanj petih vlomov v stanovanjske hiše in sicer dveh vlomov na območju Gorenjega Leskovca, dveh na območju Hrastnika, enega na območju Trbovelj.

Osumljenca, ki so ga v zadnjih osmih letih že 18-krat obravnavali zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, 16-krat je bil za kazniva dejanja tudi obsojen, so s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Snežinko 10:38 25.februar 2020.

    Čakaj... v 8 letih so ga 16 krat obravnavali? Pa kako imamo lahko še bolj nesposobno sodstvo kot v najbolj zabačeni afriški državi? To se ne ujema z NOBENO logiko... potemtakem je za vsak vlom dobil manj kot 6 mesecev ...prikaži več kehe? Zakaj ne recimo 5 let? HALOOOO???