Slovenija > Črna kronika
36 ogledov

16-letnico bodo operirali v Nemčiji

Nesreča na gorenjski avtocesti Gasilska reševalna služba Kranj
Deklico, ki so jo po včerajšnji nesreči nemškega avtobusa na gorenjski avtocesti, prepeljali v UKC, bodo prepeljali v Nemčijo.

V včerajšnji nesreči nemškega avtobusa na gorenjski avtocesti je bila hudo poškodovana 16-letna deklica, ki je trenutno na zdravljenju v ljubljanskem kliničnem centru. "Na njeno željo bo deklica operirana v Nemčiji, prevoz bo organiziralo nemško veleposlaništvo," je danes povedala Sabina Vrhnjak, tiskovna predstavnica UKC Ljubljana.

Včeraj so iz bolnišnice sporočili, da je dekle doživelo zlom treh ledvenih vretenc, preostalih 11, ki so jim prav tako nudili zdravniško pomoč, pa je bilo lažje poškodovanih in so jih iz bolnišnice odpustili že včeraj.

Vzrok še preiskujejo
Nesreča se je zgodila včeraj zjutraj na avtocesti Kranj Ljubljana potem ko je voznik iz do sedaj še neznanega vzroka v ravnem delu avtoceste brez zaviranja zavil desno, zapeljal v obcestni jarek in se prevrnil na bok. Na avtobusu je bilo poleg 46-letnega voznika še 26 potnikov, v nesreči ni bilo udeleženo nobeno drugo vozilo.

Policija je za namen preiskave vzroka nesreče za voznika odredila strokovni pregled na vsebnost alkohola, mamil in drugih psihoaktivnih snovi ter za avtobus izredni tehnični pregled. Na izsledke preiskav po besedah Leona Kedra s PU Kranj še čakajo.

Že druga nesreča v mesecu dni
To je že druga hujša nesreča nemškega avtobusa na gorenjski avtocesti v zadnjem mesecu. Pretekli mesec se je na avtocesti Kranj–Torovo v smeri proti Ljubljani zgodila huda prometna nesreča nemškega avtobusa, polnega otrok.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.