Slovenija > Črna kronika
28 ogledov

16-letnik komaj preživel

Moški je sodišče prepričal, da je pijan naredil napako in da 40-letnice ni imel Žurnal24 main
Na novoletni dan, so zdravniki kliničnega centra v Splitu komaj rešili življenje 16-letniku. V krvi je imel namreč kar 3,1 promila alkohola.

Našli so ga na plaži, bil je sive barve in ni se odzival na okolico, je povedal zdravnik Neven Pavlov. "Videti je bil mrtev. Če ga ne bi našli, bi mu zastalo srce, ali pa bi prenehal dihati."

Poleg 16-letnika so v splitski bolnišnici 1. januarja sprejeli še dva mladoletnika, stara 15.in 17. let, ki sta imela več kot dva promila alkohola v krvi, piše Slobodna Dalmacija.

Po besedah splitskega zdravnika Pavlova, starši ponavadi niso jezni na svoje otroke, ko jih pridejo iskati v bolnišnico. "Veseli so, da so živi. Ponavadi tarnajo, da ne vedo, kako bi jih spremenili. Opozarjajo tudi na to, da niso krivi, da so njihovi otroci 'takšni'. Dobro bi bilo, če bi na urgenci imeli otroškega psihiatra, ki bi otroke opozarjal na nevarnost alkohola," je še povedal Pavlov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.