Slovenija > Črna kronika
5661 ogledov

16-letnik se je zaštrikal v predoru

21. novih policijskih terenskih vozil Anže Petkovšek V.d. generalnega direktorja policije mag. Tatjana Bobnar je na poligonu varne vožnje v Tacnu predala v uporabo 21 novih policijskih terenskih vozil.
Med begom trčil v policijsko vozilo, zasedo so mu postavili pred predorom

"Popoldan so policisti v Luciji opazili voznika mopeda Piaggio ZIP, ki je vozil s preveliko hitrostjo proti Valeti. Voznika so ustavili na križišču odcepa za Podvozno cesto, ta pa je registrsko tablico privzdignil navzgor in s kraja pobegnil. Med begom je trčil tudi v prednji del službenega vozila. Vozil je naprej po Senčni poti skozi tunel v Strunjan, po Parencani do predora Jagodje. Voznik je zapeljal v predor, zaradi blokade na drugi strani je obrnil nazaj proti Portorožu, kjer je bil pred tunelom ustavljen," so sporočili s koprske policijske uprave. 

Ko so ga ustavili, je poskušal peš pobegniti s kraja, vendar mu ni uspelo, pri prijetju pa so policisti uporabili  prisilna sredstva, saj se je aktivno upiral.

Policisti so ugotovili, da je skuter vozil mladoletnik, voznik je imel le 16 let. 

Skuter bodo odpeljali na izredni tehnični pregled, mladoletnika pa čaka obdolžilni predlog za celo seerijo kršitev: po 27/9 ZPrCP-1, 98/2 ZPrCP-1, 110/7 ZPrCP-1, 22/1 ZJRM-1, 42/4 ZPrCP in 74/2 ZMV.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6