Slovenija > Črna kronika
16 ogledov

17-letnik preizkušal zračno puško

Do streljanja je prišlo okoli 12. ure, ko so starši prihajali po svoje otroke v Žurnal24 main
V bližini enega izmed vrtcev v Lyonu je prišlo do streljanja, v katerem je bilo lažje ranjenih 10 ljudi, med njimi pa ni otrok. 17-letnik naj bi s prijatelji preizkušal svojo novo zračno puško.

Na matere, ki so prišle po otroke v vrtec, je streljal moški z zračno puško, ki je nato pobegnil. Dva sta utrpela lažje poškodbe glave, nihče pa naj ne bi bil v smrtni nevarnosti. Po navedbah policije gre pri poškodbah predvsem za modrice in praske. "Otroci so bili v učilnici in niso vedeli, kaj se dogaja," je dejala predstavnica šolskega okrožja Anne Le Scanff. Dodala je še, da moški ni ciljal v stavbo, kjer so bili otroci.

Tarča moškega, ki se je odločil za streljanje v bližini vrtca, so bile prav matere, ki so na poti do vrtca prečkale bližnji park. Moški naj bi streljal tudi na policista, ki je poskušal posredovati. Policist pri tem ni bil ranjen.

17-letnik preizkušal zračno puško
Policija je med iskanjem storilca, ki je najprej pobegnil, zaprla območje okoli vrtca v premeru 150 metrov. Na koncu ga je policistom uspelo aretirati v njegovem stanovanju v bloku zraven vrtca. Kot se je izkazalo, je 17-letnik s tremi ali štirimi prijatelji preizkušal svojo novo zračno puško. Njegove prijatelje še iščejo, so povedali na tamkajšnji policiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.