Slovenija > Črna kronika
8459 ogledov

18-letnika, ki je želel pomagati, stisnilo ob ograjo

Prometna nesreča
1/2
PGD Sveta Trojica
Sinoči okoli pol osmih zvečer je na avtocesti Murska Sobota – Maribor na smernem vozišču za smer Maribor, pri Cerkvenjaku prišlo do požara tovornega vozila.

Vnela se je zadnja desna pnevmatika priklopnika madžarskih registrskih oznak, ki ga je vozil 41-letni Madžar. Voznik je moral vozilo ustaviti na desnem prometnem pasu, saj na tem delu avtoceste ni odstavnih pasov. Ustaviti je moral nujno, saj se je požar začel širiti na tovor, ki je bil naložen na priklopniku.

Ko je pričel z gašenjem požara z gasilnimi aparati, za njim pa se je pripeljal 18-letni voznik osebnega avtomobila, ki je na vozilu vklopil vse štiri smernike in se z vozilom ustavil za tovornim vozilom. Izstopil je iz vozila in želel iz prtljažnega prostora vzeti varnostni trikotnik ter zavarovati kraj požara. V tistem trenutku pa je z neprilagojeno hitrostjo za njim pripeljal še 31-letni voznik osebnega avtomobila, ki je s prednjim delom svojega vozila trčil v zadnji del ustavljenega osebnega avtomobila. Slednjega je odbilo v desno in naprej, tako, da je ob desni strani ob varnostno ograjo stisnilo 18-letnika, s prednjim delom pa je nato trčilo še v zadnji del gorečega priklopnika, so sporočili z mariborske policijske uprave. 

18-letnik se je v nesreči na srečo le lažje telesno poškodoval in so ga z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor.

Požar so pogasili gasilci. Na vozilu in tovoru je nastalo za okoli 5.000 evrov materialne škode.

Policisti so 31-letnemu povzročitelju prometne nesreče izdali plačilni nalog, o požaru pa bodo podali poročilo pristojnemu tožilstvu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • ode 22:04 12.november 2020.

    Razlogi za vžig pnevmatike: blokirana zavora, premalo napolnjena ali prazna pnevmatika, zariban ležah (redkeje). Logično, da voznik ne ve niti ne čuti, kaj se dogaja z zadnjo pnevmatiko priklopnika, oddaljeno 20m zadaj, posebno ponoči, ko se dim ne vidi.

  • Snežinko 13:33 12.november 2020.

    Zanimivo... čisto iz firbca me zanima, zakaj je pa voznik kamiona dobil položnico? Je imel slabo pnevmatiko? Namreč, le-ta se lahko vname zaradi več razlogov, ni edini tehnična neizpravnost kamiona ali zanič guma...