Slovenija > Črna kronika
62 ogledov

20 let za umor

Danilo Žorman (Foto: Daša Purgaj) Žurnal24 main
Mariborsko sodišče Danila Žormana obsodilo na 20-letno zaporno kazen zaradi umora v mariborskem masažnem salonu.

Okrožno sodišče v Mariboru je 54-letnega Danila Žormana iz Limbuša obsodilo na 20 let zaporne kazni zaradi umora 55-letne Branke Sever v masažnem salonu tik ob osrednji tržnici v Mariboru novembra lani.

Sodni svet je pri določitvi kazni v celoti sledil zahtevi tožilstva. Na višino kazni je med drugim vplivalo dejstvo, da je bila žrtev umorjena na okruten način in je ob smrti močno trpela. Motiv za dejanje naj bi bilo maščevanje in ljubosumje, psihiater pa ni potrdil morilčeve neprištevnosti.

Umorjeno našel sin
Umor se je zgodil 17. novembra lani. Žorman naj bi okoli 17. ure vstopil v stanovanje na Vodnikovem trgu, kjer je imela Severjeva masažni salon, jo napadel, davil z ostrim trakastim predmetom, nato pa ji v usta zatlačil še papirnate brisače in jo tako dokončno zadušil. Umorjeno je nekaj ur kasneje našel njen sin, policijo pa je o zadevi obvestila njena hčerka.

Žormana je policija prijela že naslednji dan. Med drugim ga je izdal žrtvin mobilni telefon. Severjeva je tik pred smrtjo sprejela več njegovih klicev, ob aretaciji pa so telefon našli pri Žormanu doma. Pri sebi je imel tudi njeno bančno kartico, na umorjeni pa je preiskava odkrila njegove biološke snovi.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.