Slovenija > Črna kronika
22 ogledov

20 let zapora zaradi umora psa

Petnajstletnik se je opravičil družini Soto. Upa, da mu bodo lahko oprostili. (F Žurnal24 main
Petnajstletnega dečka, ki je vlomil v neko hišo in ubil psa, so obsodili na 20 let zaporne kazni.

Jonathan Castelan in njegov 13-letni prijatelj sta maja vlomila v hišo družine Soto v Kentwoodu. Jazbečar Pinto je začel lajati, 15-letni Jonathan pa ga je ubil s kladivom in vrgel na posteljo. Dečka je v hiši zalotil lastnik Abel Soto, ki je bil popolnoma pretresen zaradi grozljivega prizora, ki ga je pričakal.

Mladoletnik je julija na sodišču priznal okrutno dejanje in izrazil upanje, da mu bosta lahko zakonca Soto nekoč oprostila. "Ne mine niti en dan, da ne bi pomislil na to, kar sem storil. Opravičujem se družini Soto in upam, da mi bosta lahko oprostila," je na sodišču dejal 15-letni Jonathan. Njegovemu 13-letnemu prijatelju bodo sodili kot mladoletniku, zaradi vloma pa mu grozi od 3 do 20 let zapora.

Abel Soto je po sojenju dejal, da je zadovoljen s kaznijo, saj naj bi deček predstavljal grožnjo za družbo, Jonathanova mati pa je v solzah sodnika prosila, naj njenega sina izpusti. Čeprav se je pokesal, pa mladoletnik svobode ne bo občutil še lep čas, saj so ameriški zakoni do morilcev živali neizprosni.

Zgodba družine Soto je vznemirila številne Američane, nekdo pa jima je celo podaril mladiča pasme jazbečar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.