Slovenija > Črna kronika
15731 ogledov

20-letnica moža prepričala, da ubije njenega bivšega

Nož Profimedia Fotografija je simbolična.
Kriminalisti so raziskali poskus umora na območju Poljčan.

Spomnimo, 16. januarja ob 23.37 so bili policisti obveščeni o poskusu umora na območju Poljčan. Slovenjebistriški policisti so na kraju ugotovili, da je 24-letnega domačina napadel neznani moški in ga večkrat zabodel.

Mariborski kriminalisti so nato ugotovili, da je oškodovanca ob 22.30 uri v temi pričakal neznani storilec in ga z ostrima predmetoma večkrat zabodel. Oškodovancu je uspelo pobegniti in se je po pomoč zatekel k svojim staršem na območju Poljčan. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v bolnišnico, od koder so ga še isti dan izpustili.

Kriminalisti so že dan po dogodki našli storilca in mu odvzeli prostost, šlo je za 34-letnega moškega z območja občine Rogatec, napadalec in žrtev pa se nista poznala, a so policisti ugotovili, da je napadalca k umoru napeljala njegova 20-letna soproga, ki je bila pred njunim zakonom v partnerski zvezi z oškodovancem.

Kazen enaka, kot da bi ga ubila sama

Osumljenec je v priporu, osumljen je umora, njegova žena, ki ga je napeljala k dejanju pa je v hišnem priporu.

"Za kaznivo dejanje umora po 116/I-1 čl. Kazenskega zakonika, je predpisana kazen zapora najmanj petnajst let. Za poskus opisanega kaznivega dejanja se storilec kaznuje v mejah kazni, predpisane za kaznivo dejanje, lahko pa tudi mileje. Kdor drugega naklepoma napelje, da stori kaznivo dejanje, se kaznuje, kakor da bi ga storil sam," so opozorili policisti.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Albatroz 13:30 24.januar 2022.

    Zaradi žensk so bile velike vojne, prav tako kot za veliko navadnih sporov so krive ženske, ker si nimajo kaj začet. Moški pove se zgrabi naredi in je konec ne naklepa.

  • marjeta698 13:06 24.januar 2022.

    ja dober FUK ni poceni