Slovenija > Črna kronika
13 ogledov

21-krat ustreljen, vendar preživel

V streljanju sta bili uporabljeni dve pištoli. Ali je na petelina obeh pritiskal Žurnal24 main
V strelskem obračunu na newyorški ulici policisti ustrelili 23-letnika kar 21-krat. Vseeno preživel.

"Ena krogla te lahko ubije, vendar verjemite ali ne, telo lahko preživi številne strelne rane," preživetje mladega Newyorčana pojasnjuje forenzični patolog.

Štirje policisti so proti Angelu Alvarezu izstrelili 46 krogel, vendar pa so tudi tiste, ki so ga zadele, zgrešile vitalne dele. Ustreljen je bil v noge, roke, trebuh in čeljust, za zdaj je v kritičnem stanju, vendar družina pravi, da se stanje izboljšuje in bo preživel.

Streljal na prijatelja
Do toče strelov iz pištol policistov je prišlo po sporu med Alvarezom in njegovim prijateljem med ulično zabavo v Harlemu. Alvarez naj bi ustrelil 21-letnega Luisa Sotoja po prepiru zaradi neke ženske, nato pa naj bi začel streljati proti policistom, ki so nadzorovali ulično zabavo.

V obračunu so bili ranjeni še trije mimoidoči in dva policista. Za nameček pa je preiskava pokazala, da je Soto umrl zaradi krogle iz pištole enega izmed policistov in ne zaradi Alvarezovega strela.

Strelni precedens
"Rekel bi, da je več kot 20 strelnih ran rekord," je za spletne strani Daily Newsa dejal patolog Vincent DiMaio, ki poudarja, da je seveda veliko odvisno od tega, kam je oseba ustreljena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.