Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

26-letnik je divjal in namerno želel povoziti policista

Celjski kriminalisti so v sodelovanju s policisti Policijske postaje Slovenske Konjice pretekli vikend obravnavali šestindvajsetletnika iz območja Slovenskih Konjic, ki je v noči z 21. na 22. september s svojim osebnim avtomobilom divjal po konjiških cestah.

Policisti so ga poskušali večkrat ustaviti, vendar šestindvajsetletnik ni upošteval znakov za ustavljanje z rdečo lučjo ali znakov modrih utripajočih luči in zvočnih signalov službenih vozil policije, ampak je nadaljeval nevarno in brezobzirno vožnjo, so sporočili s Policijske uprave Celje.

Namerno zapeljal v policista

V Ločah je šestindvajsetletnik namerno zapeljal proti enemu izmed policistov in ga poskušal povoziti, kar je policist preprečil tako, da je odskočil z vozišča, voznik pa je vožnjo nato nadaljeval proti Ponikvi. Policisti so vozili za njim, šestindvajsetletnik pa se je med vožnjo večkrat nenadoma ustavil ter sunkovito zapeljal vzvratno in namerno štirikrat trčil v službena vozila policije.

Grozi mu do pet let

Policisti so ga v nadaljevanju obvladali in mu odredili pridržanje. S kazensko ovadbo so ga zaradi suma storitve kaznivega dejanja (preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi po 299. členu kazenskega zakonika) privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor.

S svojimi dejanji je šestindvajsetletnik na službenih vozilih policije povzročil za okoli dva tisoč evrov škode in lažje poškodoval enega od policistov.

Za omenjeno kaznivo dejanje je zagrožena zaporna kazen do pet let.

Komentarjev 1
  • graff 12:07 26.september 2012.

    Sodišče ga bo s pomočjo odvetniškega kriminalnega podzemlja oprostilo, saj bo v koruptivnih sodnih glavah prevladalo, da so vsega krivi policisti, ki so bili ob nepravem času na nepravem mestu.