Slovenija > Črna kronika
28 ogledov

27-letnik prigoljufal 52 tisoč evrov

delavec, gradbišče Shutterstock
Po tem, ko se je 27-letnik z investitorji, nato pa še s podizvajalci, dogovoril za izgradnjo treh stanovanjskih hiš v okolici Ribnice, jim za opravljeno delo in gradbeni material ni plačal in podjetje prodal. Posameznike, podjetja in obrtnike naj bi tako oškodoval za okoli 52 tisoč evrov.

Pred enim letom se je osumljeni dogovoril z investitorji za izgradnjo treh stanovanjskih hiš v okolici Ribnice. Za izvedbo del so sklenili pogodbe, investitorji so mu v gotovini izročili dogovorjeno vsoto, ki jo je zahteval za določene gradbene faze.

Za izvedbo projektov (gradbena dela, nabava gradbenega materiala, prevozi, podizvajalci …) se je dogovarjal z več podjetji in obrtniki, ki so dela tudi začeli oziroma dostavili material. Svojih obveznosti pa nato ni poravnaval v dogovorjenih rokih oziroma poravnal le manjši del in pri tem navajal različne razloge za nadaljnjo odložitev plačila. Podizvajalci so zaradi neplačila prenehali delati pri objektih, zaradi česar je poiskal druge, ki pa jim prav tako ni poravnaval dogovorjenih obveznosti. Kadar so ga opomnili na dolgove, je nekaterim celo grozil, so še sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Osumljeni je za potrebe vodenja gradbišča in koordinacijo za nabavo materiala sklenil ustni dogovor z osebo, ki ji je tudi obljubil, da jo bo zaposlil in ji uredil pokojninsko in zdravstveno zavarovanje. Kljub prošnjam in opozorilom tega ni storil, prav tako omenjenemu ni izplačal plač po dogovorjeni urni postavki ter drugih stroškov.

Januarja letos je z lažnim prikazovanjem dejanskega stanja dolgov podjetje prodal državljanu Makedonije s stalnim bivališčem v Sloveniji.

S kaznivimi dejanji je oškodoval posameznike, podjetja in obrtnike za okoli 52 tisoč evrov. Osumljeni je bil s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.