Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

33-letnik sam izdeloval priotehniko

Pirotehnika
1/2
PU Celje
Policisti in kriminalisti Policijske postaje Velenje so v mesecu decembru 2012 in januarju 2013 obravnavali več poškodb s pirotehniko na območju Velenja in okolice. Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da je petarde z močnim detonacijskim učinkom izdeloval in prodajal 33-letnik iz Šmartnega ob Paki.

Velenjski policisti so v preteklih dneh pri 33-letnemu občanu opravili hišno preiskavo ter našli in zasegli pripomočke, sestavine in opremo za izdelavo pirotehničnih sredstev ter večjo količino smodnika, so sporočili s Policijske uprave Celje.

Petrade poškodovale več ljudi?

Prav tako so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je eden od občanov iz območja Velenja, ki se je poškodoval s petardo, to kupil od omenjenega 33-letnega moškega iz območja Šmartnega ob Paki. Občan si je pri uporabi petarde hudo poškodoval roko.

Glede morebitne uporabe omenjenih petard pri ostalih poškodovanih policisti še zbirajo obvestila. Velenjski policisti bodo osumljenega 33-letnega moškega iz območja Šmartnega ob Paki kazensko ovadili.

Zasegli 1177 kosov pirotehnike

Na območju Policijske uprave Celje so sicer v mesecu decembru in januarju obravnavali pet primerov poškodb s pirotehničnimi sredstvi in sicer v Velikem Vrhu, v Florjanu pri Šoštanju, Vinski gori, Velenju in v Laškem. Štirje so se huje poškodovali, eden pa lažje.

Obravnavali so tudi pet primerov poškodovanja premoženja s pirotehničnimi izdelki. Šlo je za poškodovanje osebnega avtomobila, poštnega nabiralnika, okna in fasade na objektu, telefonske govorilnice ter prometnega znaka.

V sodelovanju z drugimi pristojnimi organi so opravili deset nadzorov in zaznali 22 kršitev. Zasegli so 1177 kosov pirotehničnih izdelkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.