Slovenija > Črna kronika
29 ogledov

33-letnika porinil s čolna, da se je utopil

(Foto: Iztok Golob) Žurnal24 main
Celjski policisti so priprli 46-letnega moškega iz Dravograda, ki naj bi ubil 33-letnega prijatelja.

Kot smo že poročali, v nedeljo zvečer je na območju Dravograda stekla iskalna akcija 33-letnega moškega, ki se je v petek zvečer po Dravi zdoma odpravil s čolnom.

V akciji so sodelovali policisti in gasilci, ki so podrobno preiskali strugo reke Drave in nabrežje ob njej. Z  iskalno  akcijo,  v  kateri so sodelovali policisti Policijske  postaje Dravograd, policisti Specialne enote  policije, gasilci Prostovoljnega  gasilskega društva Vuhred s čolnom, potapljači iz Maribora, Velenja in Celja ter ekipa s policijskim helikopterjem, so nadaljevali tudi v ponedeljek, ko so v dopoldanskih urah  truplo pogrešanega našli v strugi reke  Drave  med Sv.  Boštjanom  in  Gortino.  

Ker je obstajal utemeljen sum, da je 33-letnik umrl nasilne smrti, so policisti in kriminalisti takoj začeli s preiskavo, ki je pokazala, da je bil pokojni na čolni še z dvema prijateljema. Z enim izmed njiju se je spustil v besedni spor, ki je prerasel v pretep.

Fizično nad tretjega, ki je skušal pomagati utapljajočemu

Starejši moški je mlajšega nadvladal in ga potisnil s čolna v reko, kjer je 33-lenik utonil. Tretji prijatelj na čolnu mu je skušal pomagati, vendar se je 46-letnik, ki so ga policisti priprli že v ponedeljek, fizično spravil še nanj in mu to onemogočil, pri tem ga je tudi poškodoval.

Kaj je bil razlog besednega spora, ki je prerasel v pretep in nato smrt, ni natančno znano. "Šlo naj bi za malenkost," je na naše vprašanje odgovorila Milena Trbulin s celjske policijske uprave, ki je dodala, da je družba na čolnu pred incidentom tudi popivala.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • maresem 12:06 23.julij 2015.

    Električni stol ali vislice za kretena.