Slovenija > Črna kronika
14 ogledov

38-krat vlomil in naredil za 37.000 evrov škode

vlom Shutterstock
Največkrat je kradel televizorje, računalnike, fotoaparate, nakit in gotovino.

Policisti so zaradi suma storitve velike tatvine odvzeli prostost 26-letnemu Ljubljančanu. Osumljeni naj bi med letoma 2012 in 2013 vlomil v kar 38 objektov.

Najpogosteje je vlamljal v stanovanja v Ljubljani, in sicer v različnih delih dneva. V določenem delu dneva je lahko vlomil tudi v več objektov oz. prostorov, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Naredil je za 37.000 evrov škode

Kradel je različne predmete, najpogosteje pa televizorje, računalnike, fotoaparate, nakit in gotovino. Ponekod pa ni ukradel ničesar. Policisti domnevajo, da je s kaznivimi dejanji povzročil za okoli 37 tisoč evrov škode.

Na podlagi odredbe sodišča je bila opravljena hišna preiskava pri osumljenem, kjer so policisti zasegli nekaj predmetov, ki izvirajo iz omenjenih kaznivih dejanj, ter nekaj predmetov, za katere oškodovance še iščejo. Osumljeni je bil s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Zavarujte se!

Eden izmed najpogostejših načinov vloma je način "lomljenja ključavnic", so še sporočili policisti. Storilci izkoristijo pomanjkljivo mehansko varovanje vhodnih vrat (izstopajoč vložek cilindrične ključavnice).

Zato svetujejo, da se na zunanji del cilindrične ključavnice pritrdi kovinski ščit (kovinski ščit naj bo pritrjen z notranje strani), ki onemogoča lomljene ključavnice. Priporočljiva je tudi vgradnja dodatne ključavnice ali prečne zapore. "Z vsaj enim izmed naštetih ukrepov se močno zmanjša možnost kaznivega dejanja," so prepričani policisti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.