Slovenija > Črna kronika
24 ogledov

45-letnik k sebi vabil mladoletnico

policija Anže Petkovšek
Mati je zaskrbljena poklicala policiste, da je njeno hčerko k sebi vabil 45-letni moški. Policisti niso odkrili nič nezakonitega.

Kranjske policiste je včeraj okoli 20. ure poklicala zaskrbljena mati in povedala, da je 45-letni Kranjčan po telefonu njeno mladoletno hčer vabil k sebi in jo spraševal kje stanuje.

Policisti so takoj odšli na kraj in opravili razgovore. Ugotovili so, da je 45-letnik to dejansko počel, vendar v dejanju ni ravnal nezakonito. Kljub temu pa takšno ravnanje lahko označimo najmanj za nespodobno, zagotovo pa povsem neprimerno početje odraslega Kranjčana, ki bi se tega zagotovo moral zavedati, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Zapisali so še, da je mladoletnica ravnala pravilno, ko je o stiku z njim in o njegovih namenih takoj obvestila starše, ti pa policijo, ki vsako tako naznanilo preveri in oceni ali je ravnanje v nasprotju z zakonom. "Primeri, kot je ta, se namreč lahko končajo tudi s posegi v osebno celovitost posameznikov, prizadeta pa je lahko še nedotakljivost osebe, sploh kadar si posameznik z mlajšo osebo od sebe že začne razvijati zaupen odnos. Zmotne so tudi predstave, da nedolžen klic ne bo imel negativnih posledic in da je to nekaj, kar lahko toleriramo. To je nesprejemljivo. Nikoli se namreč vnaprej ne ve, kakšen je posameznikov namen ali motiv in ravno zato naj morebitni oškodovanec, predvsem pa mlajše osebe, ki imajo po navadi manj življenjskih izkušenj, o tem čim prej spregovorijo in dejanje naznanijo. Svetujemo še, naj se starši o tem pogovarjajo s svojimi otroki, da bi ti z vzpostavljenim občutkom zaupanja spregovorili tudi o tistih nekoliko intimnejših stvareh," so še dodali.

V avto vabil mlajši dekleti

Prejšnjo sredo so škofjeloški policisti obravnavali še eno podobno dejanje. Okoli 17.30 jih je poklical varnostnik v eni od gospodarskih družb v Žireh in sporočil, da sta se pri njem oglasili dve mlajši dekleti (obe sta bili polnoletni), ki sta ga seznanili, da je do njiju pristopil neznanec in ju najprej ogovoril, potem pa ju vabil še v svoj osebni avtomobil. Dekleti sta mu takrat pojasnili še, da neznanec sicer ni bil vsiljiv, a se povabilu vseeno nista odzvali. Tudi v tem primeru policisti niso ugotovili nezakonitosti v ravnanju neznanca.

Komentarjev 2
  • tomaz 15:17 29.maj 2013.

    Če b mele pravo vzgojo in toplino doma, neb iskale pozornosti, tolažbe in odgovorov pri tujcih. Tko jim pa starši nabavijo tablico, notesnik in pametni telefon, pol pa lepo po netu "frende" klikat. Starši nimajo nobene kontrole nad njimi kaj ...prikaži več počnejo, ker so preveč "utrijeni od dela" in si nimajo časa vzet pet minut na dan za pogovor z najstnico, ki ga v tem obdobju najbolj potrebuje. Zagotovo je dom tisti, ki jih mora naučiti kako in kaj in ne cesta. Vsa krivda je na starših...

  • allstarr111 12:03 29.maj 2013.

    Ja itak, če bi mel 45 letnik mercedesa in dosti keša, pa ga starši nebi prijavili in jih nebi skrbelo, nit če bi bila punca stara 16 let. Tko pa ker nima keša so ga obiskali policisti. Se kdo spomni ...prikaži veči 16 letne punce ki je sredi noči sedla v Lipi na park placu v Chevrolet Corvette pod katerega je bil nastavljena bomba ? Čudno da takrat ni nihče pomislil da morda ni vse OK. če 16 letnica blodi ponoči okoli z takrat recimo 40 letnikom ?