Slovenija > Črna kronika
77 ogledov

49-letnega očeta ubil v planinah

ustavno sodisce kladivo Anže Petkovšek
28-letniku, ki je lani septembra v Kamniško-Savinjskih Alpah ubil 49-letnega očeta, je sodišče izreklo zaporno kazen v trajanju osmih let in pol, poroča Dnevnik.

Obsojeni 28-letni moški je dogodek sprva skušal prikazati kot nesrečo, a izvedenka medicinske stroke je potrdila, da je 49-letnik umrl zaradi hude poškodbe glave, ki je nastala zaradi udarcev s trdim predmetom.

Izvedenec o prištevnosti pri obsojenemu ni našel kakšnih specifičnih motenj, je pa diagnosticiral distimijo, kronično slabo razpoloženje. Ta je po mnenju psihiatra vplivala, da je bila obtoženčeva sposobnost razumeti pomen svojih dejanj v času kaznivega dejanja zmanjšana, vendar ne bistveno.

Za uboj je zagrožena zaporna kazen od pet do petnajst let zapora; 28-letnik je dejanje že pred sojenjem priznal in se s tožilstvom pogodil za kazen. Dogovorjena kazen osmih let in pol se je sodišču zdela pravična in primerna teži kaznivega dejanja ter olajševalnim in oteževalnim okoliščinam. Po eni strani so upoštevali storilčevo surovost oziroma agresivno dejanje, po drugi pa priznanje, obžalovanje, dosedanjo nekaznovanost in specifične družinske okoliščine.

Obsojenega bodo kmalu preselili v zapor, saj se niti obramba niti tožilstvo ne nameravata pritožiti, piše Dnevnik.

dezurni@zurnal24.si

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.