Slovenija > Črna kronika
2343 ogledov

Neverjetno dejanje kradljivca

defibrilator Saša Despot
“Nepojmljivo se mi zdi tudi to, kako je bil storilec pretkan, da si je s tem, ko omaric ni pustil praznih, ampak je vanje namestil nemške naprave, kupil čas," je dejala podžupanja občine Brda.

Policisti PP Nova Gorica so včeraj preiskovali tatvino petih defibrilatorjev v več naseljih v Občini Brda. Neznani storilec naj bi od 27. novembra do nedavnega iz posebnih omaric, prirejenih za hrambo AED defibrilatorjev, ukradel pet defibrilatorjev in jih nadomestil z nemškimi, ki so sicer tako po izgledu kot po obliki identični ukradenim, a gre za drug tip aparata, ki ne zadostuje slovenskim predpisom, saj daje navodila v nemškem jeziku. Zgodnja defibrilacija je ključna za preživetje bolnikov s srčnim zastojem, zato je storilec ogrozil življenja tistih, ki bi ob morebitnem srčnem zastoju potrebovali hitro pomoč.

Občini Brda je s krajo povzročil škodo v višini približno 7500 evrov, okoliščine in motiv kaznivega dejanja pa policija še preiskuje. Prav tako preiskujejo tudi sum kaznivega dejanja tatvine drugih, nemških defibrilatorjev.

“Nepojmljivo se mi zdi tudi to, kako je bil storilec pretkan, da si je s tem, ko omaric ni pustil praznih, ampak je vanje namestil nemške naprave, kupil čas. V kolikor bi opazili prazne omarice, bi seveda prej ukrepali,” je za Primorske novice dejala podžupanja občine Brda Teja Jelina in obenem pozvala kolege iz sosednjih občin, naj preverijo svoje defibrilatorje, če ni morda tat zamenjal tudi njihovih.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Dejan Vehovec 17:27 02.februar 2021.

    Halo Bing, kako brat.... Treba li ti pet defrilibratora prve klase? Cijena? Sitnica!