Slovenija > Črna kronika
107 ogledov

5-letnika ugriznil pes, policija še išče lastnico

Pes brez povodca Profimedias
Včeraj je spuščen pes ugriznil otroka. Ta je moral zaradi z zdravljenjem ugriza povezanega zapleta celo v bolnišnico. Lastnico, ki ni želela pustiti nikakršnega podatka, ali je pes cepljen ali ne, išče tudi policija.

"Otrok se je spotaknil, padel in začel jokati, v tistem pa je neprivezan pes ugriznil otroka. Psu se niti ni približeval," je nedeljski dogodek na ljubljanskem Golovcu opisala 5-letnikova mama Sanja, ki je dogodek prijavila policiji predvsem zato, ker neodgovorna pasja skrbnica ni želela pustiti niti informacij o tem, ali je pes cepljen. Zaradi posledic povezanih z zdravljenjem ugriza na glavi je moral 5-letnik poiskati tudi bolnišnično pomoč. 

"Niti vprašala ni, ali rabim pomoč," je še povedala mama, ki si želi skrbnico, staro med 50 in 60 let, srednje velikega psa z gosto dolgo dlako, rumeno oranžne barve opozoriti, da pes spada na povodec.

Dogodek zaenkrat še obravnavajo tudi na Policijski upravi Ljubljana, kjer so nam pojasnili, da je po do sedaj zbranih obvestilih na gozdni poti na Golovcu spuščen neznani pes ugriznil otroka, pri čemer je utrpel lahke telesne poškodbe. "Policisti v zvezi dogodka nadaljujejo z zbiranjem obvestil, predvsem v smislu ugotavljanja identitete lastnika psa, zoper katerega bodo po vseh zbranih obvestilih ustrezno ukrepali," je odgovorila predstavnica PU Ljubljana Nataša Pučko.

Globa za lastnika, ki živali nima pod nadzorom, je od 200 do 400 evrov.

Komentarjev 8
  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 14:46 14.april 2017.

    novica je že brezpredmetna ,ker lastnika so našli ,pa žurnal kar vstrajate z brezveznimi novicami,novice so zato da jih beremo torej pišite novice sproti

  • ode 18:49 11.april 2017.

    Upam, da najdejo to pasjo nevesto. Lahko, da ima zveze do samega vrha države, kot Baričevič in ne bo nič kaznovana.

  • Papaja Popi 08:11 11.april 2017.

    Pes, ko enkrat ugrizne, bo vedno grizel, mogoče je že prej koga ugriznil.Ko okusi kri mu postane všeč, ker pes je volk, čeprav udomačen.Treba ga je takoj uspavati.Doma imamo že leta pse in vem, da pes ne ...prikaži več sme gristi in napadati ljudi in živali.