Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

52-letno planinko s helikopterjem prepeljali v bolnišnico

Helikopter Slovenske vojske Žurnal24 main
Padla pri sestopo po stezi poraščeni s travo.

Pri hoji na planinski stezi na južnem pobočju Krasjega vrha na Kobariškem se je na nadmorski višini približno 1.700 metrov poškodovala planinka. 52–letnica se je v dopoldanskih urah skupaj z 23–letno planinko s kraja Korita nad vasjo Drežniške Ravne peš odpravila po planinski poti na goro Krasji vrh. Z omenjene gore sta planinki nekaj minut po poldnevu pričeli sestopati po južni strani Krasjega vrha po planinski stezi v smeri naselja Drežniške Ravne. Med hojo po s travo poraščeni stezi je planinka okoli 13. ure padla in si zlomila desni gleženj.  

Reševalci so jo prenesli 50 metrov nižje

Druga planinka je takoj po nesreči odhitela po stezi navzdol po pomoč do drugih planincev z območja Ljubljane. ki so poškodovani planinki nudili ustrezno prvo pomoč. Kasneje so na kraju posredovali tudi pripadniki GRS Tolmin, ki so poškodovano planinko dodatno oskrbeli ter jo zaradi megle prenesli približno 50 višinskih metrov nižje. 

S helikopterjem v bolnišnico

Tam so jo prevzeli člani dežurne ekipe GRS z Brnika z vojaškim helikopterjem in policist gorske policijske enote PU Nova Gorica, ki so poškodovanki nudili prvo pomoč in jo nato s helikopterjem prepeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. 

Policisti so v zvezi z omenjeno zadevo tujo krivdo izključili, o nesreči v gorah je bilo obveščeno tudi pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

 

dezurni@zurnal24.si 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.