Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

60 preiskav, 49 pridržanih

slovenija18.07.08, predaja vozil, policija, ljubljana, foto: nik rovan Nik Rovan
Po državi poteka 60 hišnih preiskav na območju policijskih uprav Kranj, Ljubljana, Nova Goirca, Novo mesto, Koper in Maribor.

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada danes zaključujejo leto in pol trajajočo preiskavo s področja organizirane kriminalitete. Preko 200 kriminalistov iz ljubljanske, mariborske, novogoriške, koprske, novomeške policijske uprave, preiskovalci NPU  in  policisti  Posebne policijske enote ter vodniki službenih psov izvajajo 22 preiskav stanovanj in vozil osumljencev.

Preiskave  potekajo na območjih kranjske, ljubljanske, novomeške, koprske, novogoriške in mariborske policijske uprave. Ker gre za nevarne osumljence, ki so v preteklosti že izvrševali kazniva dejanja z elementi nasilja, pri prijetju nekaterih osumljencev sodelujejo tudi policisti Specialne enote policije.

19 odvzeli prostost

Preiskavo  NPU poteka s ciljem utemeljitve sumov storitve več kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog in goljufije. Za prvo kaznivo dejanje je predpisana kazen zapora do 15 let, za drugo kaznivo dejanje pa kazen zapora do 8 let.

Preiskovalci so na podlagi Zakona o kazenskem postopku, zaradi zbiranja obvestil in dokaznih predmetov o obravnavanih kaznivih dejanjih, 19 osumljenim osebam odvzeli prostost. Devetnajsterica bo za čas, dokler trajajo zakonsko določeni razlogi, tudi pridržani.

Gorenjski kriminalisti iščejo droge in orožje

Gorenjski kriminalisti na območju kranjske, ljubljanske in novogoriške policijske uprave zaključujejo dve kriminalistični preiskavi, v katerih na podlagi sodnih odredb izvajajo 38 hišnih preiskav stanovanj in vozil pri 40 osumljencih, pri katerih iščejo predmete in druge materialne
dokaze, ki bodo služili kot dokaz v nadaljnjem kazenskem postopku. Sodeluje več kot 120 policistov in kriminlistov iz kranjske, ljubljankse in novogoišče policijske uprave. Na nekaterih lokacijah so prisotni tudi policisti Specialne enote.

V hišnih preiskavah iščejo dokaze o sumu storitve kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog in orožja. Postopek usmerja kranjsko okrožno državno tožilstvo. pa  usmerja kranjsko okrožno državno. Za kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa z orožjem je zagrožena kazen do 10 let zapora.

Kriminalisti so 30 osebam odvzeli prostost in bodo za čas, dokler trajajo zakonsko določeni razlogi, tudi pridržani.

Komentarjev 11
  • Johan Spohan 23:00 17.marec 2014.

    Dobr da mamo orožja vešče veterane. Pa še vso pamet majo, ker jo niso še nič nucal.

  • Avatar čavez
    čavez 21:50 17.marec 2014.

    Prodam 150 sadik konople in dobro vezo s Kolunbijo.

  • erikkk 21:34 17.marec 2014.

    lepo da so jih prijeli .. a skoraj vsi ko se jih spusti na prostost so povratniki ... kr v moji okolici so taki trije ki so bili po 3 leta v zaporu ... so se vrnili na prostost in ...prikaži več delali po starem ... sedaj so dobili vsak po 6 let ... ane vrjamem da bo zaleglo ...