Slovenija > Črna kronika
24 ogledov

63-letnico oškodovali za 9.500 evrov

Previdno pri dvigovanju gotovine. (Foto: Dare Čekeliš) Žurnal24 main
Trije neznanci so 63-letnici ukradli bančno kartico, s katero so nato opravili več dvigov gotovine. Žensko so oškodovali za okoli 9500 evrov.

Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da so 20-, 25- in 31-letni državljan Romunije 13. novembra 2010 na območju Most v Ljubljani 63-letno žensko opazovali pri dvigu gotovine na bankomatu (BA). Na drzen način so ji iz reže odvzeli bančno kartico.

Med 13. in 15. novembrom 2010 so na različnih bankomatih na območju Ljubljane opravili okoli 25 transakcij in lastnico pri tem oškodovali za okoli 9500 evrov. Zoper trojico bo podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

Zaradi podobnih kaznivih dejanj so bili omenjeni moški konec novembra s kazensko ovadbo privedeni na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper vse tri odredil pripor.

Previdno pri dvigovanju gotovine
Policija opozarja na nevarnost ob dvigu denarja na bančnih avtomatih. Vsem svetujejo, naj k bankomatu pristopijo s pripravljeno kartico. Če se v neposredni bližini BA ustavijo ljudje, jih prosite za pričakovano polje zasebnosti. Če se ljudje ne umaknejo, je najbolje, da transakcijo prekinete. Osebno geslo vtipkajte čim bolj prekrito in po opravljeni transakciji vzemite kartico in denar ter se oddaljite od BA.

Nekateri storilci izvršujejo dejanje tako, da storilec opazuje vnašanje osebnega gesla, v tistem trenutku k osebi pristopi njegov "sodelavec", ki osebo zamoti. Medtem storilec, ki je opazoval vpis osebnega gesla, prekine transakcijo, izmakne kartico iz reže in se oddalji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.