Slovenija > Črna kronika
16 ogledov

8 podjetij, 1000 kaznivih dejanj

Dosedanje izsledke bo predstavil vodja Sektorja kriminalistične policije Policij Žurnal24 main
Na območju kranjske policijske uprave je bilo storjenih okoli tisoč kaznivih dejanj nezakonitega pridobivanja delovnih in bivalnih dovoljenj. Vpletenih naj bi bilo osem družb.

S policijske uprave (PU) Kranj so sporočili, da so v predkazenskem postopku ugotovili, da so "odgovorne osebe v osmih gospodarskih družbah z območja Kranja, ki se pretežno ukvarjajo z dejavnostjo gradbeništva, v času od 1. 1. 2009 dalje pridobile delovna in bivalna dovoljenja za približno 400 oseb, s katerimi pa v nadaljevanju niso sklenile delovnega razmerja, niti te osebe pri njih niso nikoli opravljale dela".

Policija izvaja zaključne dejavnosti v predkazenskem postopku, kjer ugotavljajo utemeljene sume več kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, overitve lažne vsebine in ponarejanja poslovnih listin.

Policija je z zbiranjem obvestil ugotovila, da velika večina tujcev, ki so pridobili zgoraj navedena dovoljenja, nikoli ni prebivalo na območju Slovenije. Dovoljenja so namreč pridobivali s ponarejenimi pogodbami o zaposlitvi in tako od Zavoda za zaposlovanje in Upravne enote na območju Gorenjske dobili delovna dovoljenja in dovoljenja za bivanje.

Po policijskih ocenah je bilo strojenih okoli tisoč kaznivih dejanj. Dvema osumljencema je bila odvzeta prostost. Zoper enega je sodnik že odredil pripor, drugi pa je v sodnem pridržanju in čaka na zaslišanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.