Slovenija > Črna kronika
22 ogledov

82-letnici ukradli več tisočakov

Starost Žurnal24 main
Štirje neznanci so pod pretvezo zbiranja odpadnih kovin pretentali 82-letnico in ji odtujili nekaj tisoč evrov.

V četrtek okoli 13.30 so štirje ljudje pristopili do 82-letnice iz okolice Ivančne Gorice, ki je bila sama doma. Pod pretvezo zbiranja odpadnih kovin sta jo dva izmed njiju zvabila iz stanovanjske hiše in jo zamotila, med tem pa sta druga dva vstopila v stanovanjsko hišo, jo preiskala in odtujila nekaj tisoč evrov. Po dejanju so se s kraja odpeljali.

Bodite previdni!

Policija opozarja, da storilci kaznivih dejanj uporabljajo razne zvijače, da preusmerijo pozornost (tako v stanovanjskih hišah kot pri vozilih) in izkoristijo nepazljivost, zaupanje in tudi dobroto žrtev. V takšnih primerih je še posebno pomembno, da so ljudje pozorni na dogajanje v okolici.

Policija svetuje, da v takšnih primerih ljudje ravnajo preventivno. Človeka ali ljudi naj odločno odslovijo in predlagajo, naj se vrnejo takrat, ko lastnik ve, da ne bo sam. Če se lastnik odloči "sodelovati", naj poskrbi za samozaščitno ravnanje, kot je zaklepanje vhodnih vrat in vrat vozila.

V koliko kljub odklonitvi človek ali ljudje še zmeraj vztrajajo, ali so vsiljivi, policija priporoča, da jih obvestite na številko 113 in si zapomnite čim več podrobnosti, kot so opis osebe, vozila in smer odhoda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.