Slovenija > Črna kronika
300 ogledov

82-letno žensko s pretvezo spravil v klet in jo okradel

Policija Gregor Prebil
Tarča nepridipravov sta bili dve starejši ženski.

Policisti Policijske postaje Medvode so bili 18. februarja 2020 okoli 11. ure obveščeni o drzni tatvini na območju Medvod. Štirje neznani storilci so prišli do stanovanjske hiše, kjer je eden od njih 82-letno oškodovanko s pretvezo, da opravljajo storitve na telekomunikacijskem omrežju, zvabil v kletne prostore. V tem času so ostali trije storilci vstopili v njeno stanovanje, pregledali prostore in odtujili nadzorno kamero. Po dejanju so odšli še v drugo nadstropje iste stanovanjske hiše in od tam drugi oškodovanki odtujili gotovino, nakit in vrednostne papirje. Po dejanju so vsi štirje objekt zapustili in se z avtom odpeljali s kraja. 

Oškodovanka je kmalu po njihovem odhodu opazila, da so ji bile odtujene stvari, zato je o tem takoj obvestila policijo. Z dejanjem so povzročili za skupno nekaj več kot 2000 evrov materialne škode. 

Na podlagi zbranih obvestil in kriminalistične preiskave so policisti odkrili, da sta dva izmed storilcev 24- in 41-letnik z območja Novega mesta. 

Dva dni kasneje udarili še enkrat

Policijska postaja Domžale je 20. februarja 2020 okoli 10. ure na območju Spodnjih Jarš obravnavala istovrstno drzno tatvino, ki so jo izvršili trije neznani storilci. Storilci so pristopili do stanovanjske hiše, kjer je eden od njih zamotil 90-letno oškodovanko, druga dva storilca pa sta izkoristila nepozornost, vstopila v stanovanjsko hišo in iz nje odtujila nakit in gotovino. Z dejanjem so povzročili za okoli 1200 evrov materialne škode. 

Kriminalistična preiskava je pokazala, da je eden izmed storilcev isti 41-letnik z območja Novega mesta. 

Na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Ljubljani so pri 24- in  41-letniku opravili hišni preiskavi in jima odvzeli prostost. Preiskovalni sodnik je za njiju odredil pripor. 

Preiskava navedenih kaznivih dejanj se še nadaljuje. O vseh novih okoliščinah obveščeno pristojno državno tožilstvo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1