Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

85-letna voznica povozila peško

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
85-letna voznica je v naselju Doslovče zaradi neprimerne vožnje s prednjim desnim delom vozila oplazila peško, ki je zaradi poškodb umrla v kliničnem centru v Ljubljani.

4. 1. 2009 ob 8.55 se je na regionalni cesti v naselju Doslovče zgodila prometna nesreča, v kateri je peška utrpela hude telesne poškodbe. Na osebnem avtomobilu je nastala materialna škoda, ki po nestrokovni oceni znaša 150 evrov.

Obsedeli v avtu!
85-letna voznica osebnega avtomobila iz okolice Žirovnice je vozila iz smeri Breznice proti Rodinam. Ko je z vozilom pripeljala v naselje Doslovče, ni vozila na takšni oddaljenosti od desnega roba vozišča, da bi promet potekal varno in neovirano, ter pri tem s prednjim desnim delom vozila oplazila 60-letno peško iz okolice Žirovnice. Po oplazenju je peška najprej padla na vozilo in z glavo trčila v desni del prednjega vetrobranskega stekla, nato pa še po vozišču, kjer je obležala hudo telesno poškodovana. Po besedah prič, ki so odhajale z nedeljske maše v Zabreznici, povzročiteljica in njena sopotnica sploh nista dojeli, kaj se je zgodilo, ampak sta kar sedeli v avtu.

Na kraju nesreče je poškodovani nudila pomoč dežurna zdravnica Zdravstvenega doma Jesenice, z reševalnim vozilom je bila odpeljana v bolnišnico na Jesenice, od tam pa s helikopterjem Policije v Klinični center Ljubljana, kjer je 5. 1. 2008 zaradi poškodb umrla. Policisti bodo zoper voznico osebnega avtomobila napisali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Kranju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.