Slovenija > Črna kronika
917 ogledov

85-letnik goljufoma za "operacijo" plačal 4200 evrov

denar bankovci štetje denarja
Neznanca sta od 85-letnega moškega izprosila denar, s katerim bi plačala operacijo družinskega člana.

Ljubljanski policisti so bili prejšnji teden obveščeni o goljufiji, katere žrtev je bil 85-letni moški. 

Neznanca sta na Njegoševi ulici ogovorila moškega in ga prosila za denar, s katerim bi plačala operacijo družinskega člana. Moški je skupaj z neznancema odšel na banko, kjer je dvignil 4200 evrov in jima denar izročil. V zameno sta mu dala vsak po eno "vrednejšo" uro in mu obljubila, da se vrneta nazaj, česar pa nista storila. 

Prvi moški je bil visok okoli 170 centimetrov, star med 60 in 70 let, sivih las, močnejše postave in okroglega obraza. Okoli vratu je nosil črn šal, oblečen pa je bil v siv suknjič. Govoril je v enem od jezikov držav bivše Jugoslavije. 

Drugi moški je bil visok okoli 165 centimetrov, star okoli 60 let, podolgovatega obraza, srednje postave in kostanjevih las. Oblečen je bil v črn suknjič, tudi on pa je govoril v enem od jezikov držav bivše Jugoslavije. 

Policija občanom svetuje, da ne nasedajo takšnim prošnjam in tujcem ne izročajo denarja v zameno za predmete, ki jim jih dajo kot garancijo za vračilo. Običajno se izkaže, da so predmeti brez vrednosti.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • ode 19:41 08.april 2019.

    Ne vem zakaj so nekateri, večinoma starejši, usekani na pomaganje "ubogim". Kot bi se hoteli pred smrtjo s tem odkupiti za neke grehe iz preteklosti. Spomnimo se Drnovška in njegovih ekspedicij v Peru in naš domači Ambrus.

  • Avatar Leon
    Leon 15:09 08.april 2019.

    Naivnost ne pozna meja in nacionalnosti !