Slovenija > Črna kronika
36 ogledov

87-letnik žensko ubil med spanjem, nato hotel soditi še sebi

Grožnje na Linhartovi Saša Despot
Mariborsko okrožno tožilstvo je mesec dni po tragediji, ki se je zgodila v stanovanju bloka na Trgu Dušana Kvedra v Mariboru, vložilo obtožnico. V njej 87-letnemu Ivanu Grobinu očita umor iz nizkotnih nagibov, v katerem je zaradi strelov iz pištole umrla 70-letna Ana Rambaher.

Mariborsko okrožno tožilstvo v obtožnici 87-letnemu Ivanu Grobinu očita umor iz nizkotnih nagibov, v katerem je zaradi strelov iz pištole umrla 70-letna Ana Rambaher, poroča Večer.

Tragični družinski obračun se je zgodil 29. januarja letos, dveh strelov v soboto zvečer pa ni slišal nihče od stanovalcev v bloku. Obtoženi je naj bi najprej streljal v svojo izvezakonsko partnerico nato pa še nase, vendar je po strelu izgubil zavest, dejanja pa se je zavedel šele zjutraj in sam poklical pomoč.

Nesoglasja trajala več let

Povod za obračun naj bi  finančne narave, saj naj bi žrtev pred leti prodala nepremičnino, obtoženi pa je menil, da kupnine ni pravilno porabila. Nesoglasja med partnerjema so sicer trajala že več let.

“Do spora med njima je prišlo že v soboto zvečer, pri tem pa je žrtev osumljenemu postavila nekaj pogojev za nadaljnje skupno bivanje, kar ga je očitno tako razjezilo, da je žensko umoril s pištolo, medtem ko je ležala v postelji,” so povedali na PU Maribor. 87-letnik za orožje ni imel ustreznih dovoljenj.

Nasilja ženska ni nikoli prijavila

Ženska je bila po informacijah policije sicer že več let žrtev nasilja partnerja, a teh dejanj nikoli ni prijavila. Je pa o njih večkrat govorili bližnjim, a hkrati zahtevala, da se ne vtikajo v njeno življenje in ne prijavljajo dejanj.

Kot piše Večer, so policisti Grobina ovadili zaradi umora iz brezobzirnega maščevanja, tožilstvo pa je dejanje nekoliko prekvalificiralo in sedaj strelcu očita umora iz nizkotnih nagibov. Storilec se zdaj nahaja v priporu, kamor so ga odpeljali po zdravljenju v bolnišnici, kjer je bilo njegovo gibanje sicer omejeno, a tožilstvo takrat še ni zahtevalo pripora.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • mph 14:11 06.marec 2017.

    Usrane zakone kot imamo se bojim, da ne bi rešilo nič. Poglej zgodovino takih nasilnih dejanj.

  • Božidar Dinič 10:24 06.marec 2017.

    Moje mnenje:če bi gospa prej prijavila,bi se prej rešila muk...naj počiva v miru...