Slovenija > Črna kronika
14800 ogledov

Ajdovski tiktoker, ki je nagovarjal deklice, za rešetkami

Irenej Bizjak zajem zaslona/tiktok
Za Ireneja Bizjaka je preiskovalni sodnik v Novi Gorici odredil pripor.

"Nisem za nič kriv. Do sedaj niso našli nobenih dokazov na elektronskih napravah. Prav tako nisem v nobenem kazenskem postopku in nikoli še nisem bil kaznovan," nam je med drugim odgovoril 27-letni Irenej Bizjak iz okolice Ajdovščine z vzdevkom Vegan, ki je imel na svojih tiktok profilih sporne pogovore z dekleti, tudi mladoletnimi, na temo spolnosti. Celo napeljeval jih je k seksualnim dejanjem, izhaja iz njegovih objav.

Kolikokrat na dan si jo rajcaš?

"A blow job bi mi naredila? Prosim, reci ja," je ena od njegovih objav. In: "Lahko fu... tudi v mojem fordu na zadnjih sedežih, lahko pa te dam tudi na haubo in potem porivam... Kolikokrat na dan si jo rajcaš?"

Eno je pozval, naj se naga fotografira v ogledalu, z dvema prstoma v spolovilu, dejal pa je tudi, da je "posilstvo 13-letnice v redu".

Starši so bili ogorčeni. Sogovornica, ki želi ostati anonimna, nam je zaupala, da na Bizjakovo početje opozarjajo že dve leti, sama ga je prijavila na policiji v Škofji Loki in Radovljici, odzvali so se tudi na drugih koncih Slovenije. "Zadeva je bila aktualna že v času covida-19. Zadevo so preiskovali tudi kriminalisti iz Maribora in Murske Sobote, saj smo podali prijave zoper tega Vegana s posnetki, kako slika svoj penis in ga pošilja mladoletnicam, jih nagovarja k spolnim odnosom, srečanju z njim, neko punco naj bi celo zasledoval. Takrat se nam je oglasilo ogromno punc, ki jih je nadlegoval, vse mladoletne. Tip je še vedno na prostosti in zgodi se nič," nam je po elektronski pošti sporočila bralka.

Pred preiskovalnega sodnika

Ne le, da se ni nič zgodilo, Primorec je nadaljeval s svojim početjem, za katerega je krivil kar šolarke in njihove starše, izgovarjal se je tudi na svobodo govora. Novinarjev, ki smo opozarjali na njegove objave, se je lotil na skrajno žaljiv način. Seveda na Žurnalu24 nismo bili izjema (njegov elektronski dopis objavljamo v izvirniku, brez pravopisnih popravkov). "Svinja pofukana lažnjiva, kaj ti ni jasno smrad umazan. A ti boš mene žalil s pedofilom. Ti gnoj smrdljiv. Poglej se kakšna svinja smrdljiva si... Dej fukni se pod vlak. Smrad umazan. Noben te ne bo pogrešal, ker te noben ne mara. Še lastni starši se te sramujejo. Svinja grda. Izbriši članek in si prereži vratne žile. Noben ne bo bral tisto sranje. Ker se takoj vidi da je vse zlagamo. Ti opica lažnjiva..."

Vendar so se organi pregona nazadnje le premaknili. Septembra so z novogoriške policijske uprave sporočili, da obravnavajo 27-letnega moškega zaradi sumov storitve kaznivih dejanj zoper spolno nedotakljivost, minuli četrtek pa so ga policisti s kazensko ovadbo izročili dežurnemu preiskovalnemu sodniku. Ta je zanj odredil pripor zavoljo ponovitvene nevarnosti.

Enajst poskusov kaznivih dejanj in šest dokončanih

Bizjak je osumljen enajst poskusov kaznivih dejanj in šest dokončanih po 176. členu kazenskega zakonika (prikazovanje, izdelava, posest in posredovanje pornografskega gradiva) in 173.a členu (pridobivanje oseb, mlajših od 15 let, za spolne namene). Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici je že vložilo zahtevo za preiskavo zoper osumljenca.

"Veseli smo, da bo naposled zadoščeno pravici, vsaj upamo, da bo. Če smo zaščitili samo eno punčko, smo dosegli veliko," je komentirala naša sogovornica.

  

Komentarjev 27
  • Avatar Leon
    Leon 15:44 14.november 2023.

    Cerkveni zločini se razkrivajo! Katoliška cerkev: raj za pedofile in pekel za njihove žrtve Ali je tudi papež Frančišek prikrival spolne zlorabe otrok? Avtor knjige : Vladko Began Berite bratje ,da ne boste umrli nevedni !

  • Luksi 23:14 13.november 2023.

    Bravo policija, rabili ste samo par let in nekaj člankov po medijih. Upam, da bo tam ostal za dolgo in, da bodo ostali zaporniki obveščeni kdo je...

  • Avatar Zoran
    StarMačk 22:09 13.november 2023.

    Zdaj pa, da bo vsaj za čas preiskave kakšna korist od njega, naj ga dajo vsak dan v kopalnici starih borcev s tal žajfo pobirat, da se bo tu malo šolal in občutil kako se v zaporih tem stvarem streže... ...prikaži več Pol pa naj te svoje izkušnje na Tik Tok objavlja..., če mu še bo to tega seveda...