Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

Alkoholiziran inštruktor poučeval učenca

Avtošola Dejan Mijović
Ptujski policisti so imeli opravka z alkoholiziranim inštruktorjem vožnje, ki mu je prenehalo veljati tudi vozniško dovoljenje.

Policisti so na Ptuju ustavili vozilo avtošole in ugotovili, da je učitelj vožnje med poučevanjem kandidata v osebnem avtomobilu med vožnjo uporabljal mobilni telefon, kar je prepovedano.

Inštruktor kršil pravila

Obema, tako kandidatu za voznika kot učitelju vožnje, so policisti odredili preizkus alkoholiziranosti. Pri učitelju je alkotest pokazal rezultat 0,34 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

V nadaljnjem postopku so ugotovili še, da dnevni razvid vožnje in evidenčni karton vožnje nista bila izpolnjena na predpisan način. Inštruktorju so zaradi navedenih kršitev izdali plačilni nalog in prepovedali nadaljnje poučevanje kandidata za voznika.

Inštruktor že večkrat kršil

Kot so sporočili s PU Maribor, bodo ukrepali tudi zoper pravno osebo, pri kateri je učitelj zaposle, in zoper odgovorno osebo pravne osebe. So pa pozneje policisti ugotovili še, da opisane kršitve pri učitelju vožnje niso naključje, saj mu je bil že izrečen veljavni ukrep prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja z odložitvijo izvršbe.

Komentarjev 1
  • Šemefuky 17:44 04.julij 2013.

    Idealen inštruktor, alkoholičar brez izpita. Pa varno vožnjo kandidati.