Slovenija > Črna kronika
19 ogledov

Alkoholizirana trčila v cestninsko postajo

Torovo cestninska postaja avtocesta BoÅ¡tjan Tacol Žurnal24 main
Kranjski policisti so obravnavali 65-letnico, ki je pod vplivom alkohola trčila v cestninsko postajo.

Prometna nesreča se je zgodila včeraj okoli 21.30 na gorenjski avtocesti pri cestninski postaji Torovo. 65-letna voznica iz okolice Ljubljane skozi cestninsko postajo ni peljala po sredini voznega pasu temveč po skrajnem robu. Zaradi tega je trčila v cestninsko postajo in se telesno poškodovala.

Policisti so na kraju dogodka ugotovili, da je voznica vozila pod vplivom alkohola (0,31 mg/l). Policisti so ji izdali plačilni nalog z globo 720 evrov in 8 kazenskimi točkami.

Policija opozarja, da omenjena vsebnost alkohola že močno vpliva na varnost v prometu. "Objekti  se namreč zdijo bolj oddaljeni, kot so v resnici, voznik slabše zaznava prometno signalizacijo, zmanjša se sposobnost hitrega preusmerjanja pogleda z enega predmeta na drugega, prilagajanje svetlobnim spremembam je oteženo, saj voznika lahko začasno zaslepijo zasenčene luči vozila, ki pripelje nasproti, zmanjša se pozornost in zmožnost pravočasnega reagiranja ipd.," poudarjajo in dodajajo, da alkohol ne sodi na cesto.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.