Slovenija > Črna kronika
25 ogledov

Alkoholizirani vozniki povzročili 163 nesreč

alkohol Shutterstock
Na območju Policijske uprave Novo mesto, ki poleg osrednje Dolenjske pokriva še območji Bele krajine in Posavja, so alkoholizirani vozniki lani povzročili skupaj 163 prometnih nesreč oz. 25 več teh kot predlani.

Kot so sporočili s Policijske uprave Novo mesto, so alkoholizirani vozniki na njihovem območju lani povzročili 84 prometnih nesreč s telesnimi poškodbami, medtem ko so jih predlani 47. V njih se je huje poškodovalo 15 udeležencev oz. osem več kot predlani.

Lažje se je poškodovalo 70 udeležencev tovrstnih prometnih nesreč, predlani 42, trije udeleženci lanskih prometnih nesreč na širšem dolenjskem območju, ki so jih povzročili opiti vozniki, pa so umrli.

Tamkajšnji policisti so alkohol kot sekundarni vzrok prometnih nesreč, ki so se zgodile zaradi neprilagojene hitrosti, lani ugotovili pri 62 povzročiteljih. Ti so imeli v povprečju 1,47 grama alkohola v kilogramu krvi, 50 povzročiteljev prometnih nesreč pa je imelo več kot 1,1 grama alkohola v kilogramu krvi, so še sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.