Slovenija > Črna kronika
78 ogledov

Alpinista sta se med sestopom izgubila

(Foto: Andraž Sodja) Žurnal24 main
Včeraj zvečer sta se med sestopom z Mojstrovke izgubila alpinista. Našli so ju še pred polnočjo, oba sta jo k sreči odnesla brez poškodb.

Okoli 19.30 sta se pri sestopu z Mojstrovke proti Vršiču v bližini Travnika in Šita na višini 2300 metrov izgubila alpinista. Zašla sta po tem, ko sta se ločila. Alpinista, ki je imel romunsko državljanstvo, so člani GRS Bovec našli ob 22.30 pri izviru Soče, domačina pa ob 23.15 na pobočju Mojstrovke, so zapisali na upravi za zaščito in reševanje. Oba alpinista sta nepoškodovana.

Sicer pa smo včeraj poročali o še eni nesreči v Julijskih Alpah. Zjutraj so namreč gorski reševalci ob pomoči helikopterja Slovenske vojske iz stene na Plamenici pod Triglavom rešili tri tuje planince, ki so prav tako na višini okoli 2300 metrov ostali ujeti že v torek popoldne.

Madžari, stari od 23 do 26 let, so skopali bivak in prenočili v steni. Tudi oni so jo odnesli brez poškodb. Več si lahko preberete na tej povezavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.