Slovenija > Črna kronika
8 ogledov

Aretirali lažne zdravilce

Branko Stančević, njegov sin Miloš in Slobodanka Janković Žurnal24 main
Beograjska policija je aretirala tri ljudi, ki so bolnike z rakom prevarali tako, da so jim prodali preparate za čiščenje organizma, ki so bili pomešani s hrano za krave.

Beograjska policija je aretirala 62-letnega Branka Stančevića, njegovega 30-letnega sina Miloša in 66-letno Slobodanko Janković, ki so osumljeni, da so ljudem z rakom prodajali preparate za čiščenje organizma. Ti so bili pomešani s hrano za krave, lažni zdravilci pa so jim kasneje dali lažno diagnozo, da so ozdraveli. "Zdravilo" so prodajali po 50 evrov.

Veterinar Branko Stančević in njegov sin Miloš, ki je po poklicu mesar, sta iskala obolele za rakom in se jim predstavila kot zdravilca. Paciente sta sprejemala v svojem stanovanju, kjer sta jim obljubljala ozdravitev s "čudotvornim preparatom".

Diagnoze je pacientom postavljala Slobodanka Janković, ki je paciente pregledovala v stomatološki ordinaciji svojega soproga in jim po pregledu z bioresonančnim aparatom povedala, da so ozdravljeni. Nekateri od "ozdravljenih" so kljub temu umrli, zato so se družine umrlih obrnile na tožilstvo.

Tožilstvo je dalo nalog policiji, naj preveri primere obolelih za rakom, ki so od septembra 2007 do septembra 2008 uporabili Stančevićeve preparate. Preparate so poslali tudi na analizo, kjer so ugotovili, da so v njih deli hrane za krave. Prav tako je bilo ugotovljeno, da niti ministrstvo za zdravstvo niti agencija za zdravila nista dali Stančeviću dovoljenja za prodajo zdravila.

Po do zdaj zbranih podatkih je trojica zaslužila najmanj 30 tisoč evrov, policija pa je pozvala vse tiste, ki so jim nasedli, naj se javijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.